Le Creuset tajine aanbieding | De beste Le Creuset deals

De bereiding van traditionele Marokkaanse gerechten gaat het best met een Le Creuset tajine aanbieding. Een tajine is een gietijzeren pan met een kegelvormige deksel. De Le Creuset tajine aanbieding wordt gebruikt voor slow cooking. Dat wil zeggen dat gerechten op een vrij lage temperatuur langzaam worden gegaard. Het vocht, dat verdampt tijdens het garen, condenseert tegen de wand van de kegel en vloeit weer terug in het voedsel. Dat krijgt daardoor een rijke en malse smaak. Er zijn veel stijlen waaruit je kunt kiezen bij het koken met een product uit een Le Creuset tajine aanbieding.

De beste Le Creuset tajine aanbiedingen bij:

Wat is een tajine?

Een tajine wint ook in Nederland aan populariteit. Dat komt doordat het koken in een Le Creuset tajine aanbieding heel eenvoudig is, maar ook zorgt voor een prettige variatie op de smaken uit de Nederlandse keuken. Een tajine is eigenlijk een stoofpot. Het onderste deel, de schaal, is te vergelijken met een gietijzeren braadpan. Het meest opvallende deel van een Le Creuset tajine aanbieding is het deksel. Dat heeft de vorm van een kegel en ziet eruit als een soort schoorsteen. Door die vorm is de temperatuur bovenin de kegel aanzienlijk lager dan in de pan. Daardoor condenseert het kookvocht gemakkelijk om weer in het voedsel terecht te komen.

Le Creuset tajine aanbiedingen

Waar komt een tajine oorspronkelijk vandaan?

De tajine is al een heel oud hulpmiddel voor het koken. Het oermodel, dat ten grondslag ligt aan een Le Creuset tajine aanbieding, is bedacht door de Nomaden. Die volkeren trokken rond door de woestijn. Ze hadden weinig ruimte voor bepakking, dus ze konden maar weinig kookgerei meenemen. Het voedsel, vooral het vlees waarop in de woestijn werd gejaagd, was door de droge omstandigheden erg taai. Er was dus behoefte aan een manier om eenpansgerechten te maken, die er tegelijkertijd voor zorgt dat het vlees sappig en mals werd. Dat is nog steeds de belangrijkste functie van een Le Creuset tajine aanbieding.

Een Le Creuset tajine aanbieding wordt van oudsher ook geassocieerd met gezelligheid. Vroeger had lang niet elk huis in de steden in het midden-oosten een keuken. Het was de gewoonte dat één persoon alle voorbereidingen trof voor een maaltijd met een grote groep mensen. Die ingrediënten werden meegenomen naar een centrale plaats, zoals een plein of een badhuis. Daar werd de maaltijd in een tajine op gloeiend houtskool bereid. Dat was een sociaal gebeuren, want omdat het koken met een tajine erg langzaam gaat, was er voldoende tijd om samen gezellig te praten en om gezelschapsspellen te doen.

Tajines van verschillende materialen

De oorspronkelijke tajines werden gemaakt van ongeglazuurd keramiek. Die waren erg breekbaar en wat onhandig in het gebruik. Volledige geglazuurde keramieken tajines zijn sterker en gemakkelijker te gebruiken. Maar ze kunnen snel breken bij plotselinge temperatuurverschillen. Een Le Creuset tajine aanbieding heeft die nadelen niet. Die is gemaakt van geëmailleerd gietijzer en keramiek. De gietijzeren schaal is prima geschikt om de warmte goed over het gerecht te verdelen en om gerechten aan te braden. Dat kan ook met een tajine van roestvrij staal. Maar die heeft niet de authentieke vorm. Daarom is zo’n moderne tajine wat minder populair.

Le Creuset tajine aanbieding

De warmtebronnen onder een Le Creuset tajine aanbieding

Een Le Creuset tajine aanbieding is te gebruiken in combinatie met allerlei warmtebronnen. Traditioneel werd een tajine op gloeiende kolen gezet. De warmte kwam van onderen, wat zorgde voor een prima condensatie in de kegel. Bij een moderne product uit een Le Creuset tajine aanbieding wordt dat nagebootst als je de tajine gebruikt op een gasfornuis, een keramische kookplaat of een inductiesysteem. Een Le Creuset tajine aanbieding is ook prima in de oven te gebruiken. Let er wel op dat geen enkele tajine warmer mag worden dan 180 graden, want dan kan schade ontstaan aan het keramieken deksel.

Een Creuset tajine schoonmaken

Net zoals alle geëmailleerde producten mag een Le Creuset tajine aanbieding niet in de vaatwasser. Door de zeep in de vaatwasser zal het emaille poreus worden, wat roest van het gietijzer tot gevolg heeft. Een tajine moet handmatig worden schoongemaakt en dat kan pas als hij helemaal is afgekoeld. Als er voedselresten zijn vastgekoekt kun je de schaal vullen met lauwwarm water, dat 20 minuten moet intrekken. Daarna kun je de tajine met warm water, afwasmiddel en een zachte borstel schoonmaken. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen.

De juiste hulpmiddelen bij een Le Creuset tajine

Ondanks dat er met relatief lage temperaturen wordt gekookt, wordt een Le Creuset tajine aanbieding erg heet tijdens het gebruik. Gebruik daarom altijd houten of plastic hittebestendige hulpmiddelen om het gerecht door te roeren. Ovenwanten zijn ook onmisbaar. Messen of ander metalen keukengerei kun je beter niet gebruiken, want die veroorzaken krassen op het emaille van de schaal. Als je een Le Creuset tajine aanbieding op een inductie kookplaat gebruikt, moet je de juiste afmetingen zorgvuldig selecteren om te voorkomen dat de handvatten verbranden.

Bekijk alle Le Creuset aanbiedingen: Braadpannen, koekenpannen, wokpannen, grillpannen, hapjespannen, ovenschalen, fluitketels, tajine's, Les Forgees, Black Friday

Veel gestelde vragen:

Is er op dit moment een Le Creuset aanbieding?

Ja, op dit moment zijn er verschillende Le Creuset aanbiedingen. Onder andere bij; Coolblue, Bol.com en Fonq. Je bekijkt alle aanbiedingen eenvoudig op onze website.

Hoeveel kan ik besparen met een Le Creuset aanbieding?

Er wordt gemiddeld €50 tot €100 bespaard door gebruik te maken van een Le Creuset aanbieding. De totale hoogte van de korting hangt af van de soort actie. De kortingen zijn over het algemeen tijdens Black Friday actie het hoogst.

Op welke manier ontvang ik de meeste korting?

Op onze website verzamelen wij alle online Le Creuset aanbiedingen van dit moment. Deze aanbiedingen verzamelen wij dagelijks. Is er ergens een Le Creuset aanbieding? Dan vind je de aanbieding op deze pagina. Bezoek onze website om alle aanbiedingen te bekijken.